Dual PC 2023 la cea de a 21-a ediție

 Dual PC 2023 la cea de a 21-a ediție

prof. Chirilă Diana

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” & Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu

Sub tutela Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” a avut loc la Sibiu cea de-a 21 ediție a Concursului Național DUAL PC.

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”  a fost sediul principal unde s-au desfășurat secțiunea Pagini Web (clasele 9-12), respectiv secțiunea Informatică și TIC (test pentru elevii claselor 5-12).  Ni s-au pus la dispoziție laboratoarele de informatică,  materiale necesare pentru desfășurarea probelor cu participare directă, xerox etc. Colegi profesori ne-au ajutat la organizare cât și la supravegheat.

Am primit sprijin din partea Inspectoratului Școlar Sibiu prin preşedintele de concurs d-nul Inspector General al Județului Sibiu, prof.  Novac Emilian Marius și dna inspector de educație permanentă și activităţi extraşcolare prof. Daniela Muntean care ne-a susținut mereu proiectul. Inspector de informatică al jud. Sibiu: prof. Anca Voineag. Coordonator concurs: prof.  Chirilă Diana Nicoleta, vicepreședinte: prof. Popescu Carmen.

Mulțumim doameni director dir. prof. dr. Batâr Maria, domnului dir. prof. Negrea Gabriel, dnului director Sergiu Dilimoț de la VISMA care ne-a oferit găzduirea premierii pentru suportul acordat. Sponsori: Ministerul Educației, ECDL ROMANIA. Firme partenere: Decathlon, Sory, TopTech.

Școli sibiene partenere: Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” – director prof. Gabriel Negrea încă de la prima ediție de acum 21 de ani (am fost primul lor profesor pe TIC pe clasele 5-8), Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu– director prof. Savu Alexandra, Școala Gimnazială „I.L Caragiale” Sibiu– director prof. Simion Romulus .

La ediția a 21-a, din anul școlar 20222023, au fost 425 de elevi participanți la toate cele 5 secțiuni: Informatică și TIC (V-XII), Pagini Web(IX-XII), Fotografie (V-XII), Afiș (V-VIII)  și Minecraft (V-VIII).

5 stars for:

  • Dual PC este SINGURUL concurs din județul Sibiu, organizat de o școală sau liceu, care este în Calendarul Național FINANȚAT al Activităților Educative, aprobat în anul școlar 2022 – 2023 prin Ordinul ministrului nr. 24953/06.02.2023. Acesta se află la poziția 117. În județul Sibiu în acest an școlar mai sunt doar 2 activități educative naționale finanțate:  Olimpiada de Meșteșuguri, organizată de Inspectoratul Școlar Sibiu sub tutela dnei Inspector de Educație Permanentă Și Activităţi Extraşcolare prof. Muntean Daniela și a  doua activitate “CDIdei in carti” organizată de Centrul de Excelență Sibiu sub tutela dnei dir prof. Seușan Mihaela.
  • Concursul DUAL PC este la a 4-a finanțare oferită de Ministerul Educației. Mulțumim pentru implicare tuturor colegilor din țară care participă, încă din 2006 – de 16 ani, la concursul Dual PC.
  • Dual PC a luat naștere în 2001, este „mai bătrân” decât decât Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, singurul concurs care oferă premii de fidelitate elevilor ce au fost 3 ani la rând în competiția noastră.
  • Elevii au fost admiși la facutăți din țară pe baza diplomei câștigate la concursul organizat echipa DUAL PC.
  • Concurs sibian de 21 de ani!!!! DUAL PC este un bun promovator al imaginii Sibiului și din punct de vedere turistic.

www.dualpc.ro

Câte  ceva despre Dual PC:

* este un concurs care se adresează elevilor claselor V-XII;

* timp de 15 ani, fiecare elev participant a primit un premiu de participare; singurul concurs din țară care a făcut acest lucru 15 ani! Din lipsă de buget nu am putut să facem acest lucru din anul școlar 2017-2018.

* elevii primesc premiu de fidelitate pentru participarea trei ani consecutive la concurs!  Este singurul concurs din țară care face acest lucru de 21 ani!

* elevul se poate să se înscrie singur;

* din comitetul de organizare fac parte si elevi (încă de la prima ediție).

În ediția a VI-a, în anul școlar 2007-2008, din au participat 350 elevi, din 11 județe. Fiind un mare număr de elevi de la ediția următoare am fost nevoiți să ridicăm ștacheta, subiectele devenind mai dificile. Suntem onorați că am avut impact pozitiv asupra unora dintre elevi care din cauza participării la Dual PC și-au ales cariera în informatică.

În anul școlar 2008-2009 am avut oaspete onoare în persoana doamnei Inspector General din Ministerul Educației Naționale, profesor Nușa Lupan-Dumitriu. Prezența dânsei și feedback-ul oferit au fost un semn că suntem pe drumul cel bun. Dânsa a mai revenit la Sibiu la concurs și în anul 2012.

Ne-am bucurat de participarea domnului prof. univ. Mircea Neamțu la evaluarea proiectelor de la pagini web timp de 15 ani. La secțiunea fotografie l-am avut ca evaluator pe cunoscutul fotograf Scott Eastman. Tot 2015 a fost primul an în care am lansat Simpozionul Național DUAL PC.

Vă așteptăm în 2024, la cea de-a XXII-a ediție!  <3